Authentieke Italiaanse gerechten
Wat staat er eigenlijk op een
typisch Italiaans menu?
De meeste mensen kennen de pizza wel.
Daar moet echter van gezegd worden dat naast de echte Italiaanse pizza (bijvoorbeeld de meest bekende pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum) veel gevarieerd wordt.
Tegenwoordig vindt men zelfs pizza’s met ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de variatie in pizza’s kent deze mediterrane keuken veel pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Daarna komt een vlees- of visgerecht.
Echter, in veel andere delen van de wereld worden pastagerechten beschouwd als hoofdgerechten, voornamelijk vanwege hun universele populariteit.
Hier zijn enkele voorbeelden van typische Italiaanse pastagerechten:
• Spaghetti Carbonara is gemaakt met spaghetti, buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel soms room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt in dit gerecht.
• Penne all’Arrabbiata: dit pennegerecht is lekker pikant. Naast uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout, gaat er namelijk ook chilipeper in. De hoeveelheid chilipeper bepaalt hoe pittig de penne wordt. Hoewel men deze regelmatig aantreft met stukjes vlees erin, is het van oorsprong een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een gerecht dat bij velen bekend is, bestaande uit pasta en een heerlijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en meestal wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma: dit vegetarische recept wordt bereid met linguine. Behalve aubergine gaan er kappertjes en lekkere kruiden in. Ook chilivlokken worden toegevoegd, die geven het recept pit.
De Italiaanse keuken is ongelooflijk divers en kan niet in slechts enkele zinnen worden samengevat.
Wanneer u uw gasten wilt verwennen met een heerlijk Italiaans menu, vraag dan de catering in Venlo naar het Italiaanse menu of kijk op de website.